Pentru Columbine distrus cariera mea’: Marilyn Manson in pericolul de a fi stăpânul întunericului

El a fost numit un emisar al Satanei și acuzat pe nedrept pentru unul dintre cele mai notorii impuscaturi din istoria SUA. Dar cantareata nu a fost niciodată frică de ultraj. Chiar e o scuză, totuși, pentru a scutura nostru intervievatorului testicule?
Este în timp ce discută despre diferența dintre persona său de scenă și de zi cu zi de viață pe care Marilyn Manson s-a aplecat și loviri mine în testicule. Acest lucru vine ca o surpriză: am întâlnit o mulțime de lucruri neobișnuite ca jurnalist, dar până acum a reușit să se descurce fără un intervievat a atinge organele genitale. Mai surprinzător încă este că, aplecat peste și flicking testiculele mele pare să facă parte din răspunsul său la o întrebare despre dacă el a simțit vreodată consumate de către personaj a creat un sfert de secol în urmă, în același mod în care Bowie a luptat să se separe de Ziggy Stardust sau Thin White Duke. Cu siguranță, modul în care el spune: „Asta e diferența!” imediat după aceea sugerează că este, dar nu sunt sigur.

 

Pentru un singur lucru, eu sunt distras de durere în testicule, iar, pe de alta, nu am fost într-adevăr în urma lui argumentare la timp. În primul rând, mi-a luat notepad, a scris „persoană” și a adăugat un „o” de la sfârșitul. „Sunt și eu acest lucru,” a spus el. „O persoană și o personalitate. Dar chiar nu mă pot împărți în două. E o diferență pe scenă; oamenii nu știu nu doar seduce, într-o mulțime de moduri. Du-te pe scenă și oamenii … chiar mi și tu acum, să vorbesc …”

Vocea i-a tremurat și, în timp ce eu încercam să aflu dacă el a spus că a făcut-o într-o altă persoană pe scenă m-a plesnit în testicule.

E un pic ciudat, dar apoi interviul a fost ciudat din clipa în care am pășit în Berlin hotel de lux unde Manson este primirea de presă. El este la jumătatea distanței printr-un festival European de turism și promovarea lui de-al optulea album, Rai cu Susul în Jos, o lucrare el descrie ca fiind „greu, punk rock, Killing Joke, Joy Division, Bauhaus, Monștri Înfricoșător”, și care reunește l cu Tyler Bates, un chitarist, producător și compozitor coloana sonora, cel mai bine cunoscut pentru munca sa la Guardians of the Galaxy. Manson pare surprins de faptul că Bates a fost de acord să lucreze din nou cu el după 2015 este Palid Împărat, sau mai degrabă a urmat tur, în care relațiile dintre cei doi s-au deteriorat în așa măsură încât Manson tras-o cutie-cutter cuțit pe Bates.

Rai cu Susul în Jos a fost anunțat cu o zi înainte de alegerile prezidențiale din SUA, în general subevaluate Marilyn Manson stil, cu un scurt videoclip care a fost relatat pe larg cum arata cantareata decapitarea lui Donald Trump. „Ei bine, nu a fost nici o decapitare a prezentat”, a demurs. „Acesta a fost implicat. Și nu Atu. Nu a fost doar un tip într-o cravată roșie. Ar fi fost un predicator. E amuzant că oamenii văd ceea ce vor să vadă.”

Am fost avertizat că, ca pe Manson este de obicei cerințelor jurnaliștilor, camera va fi atât de întuneric și frig, care cu siguranță este: aer conditionat la maxim, perdelele trase împotriva soarele de după-amiază, singura lumină venind de la un televizor reglat la unul dintre cei ambient canalele care difuzează fără sfârșit imagini de peisaje și animale. Dar nu am fost avertizat că Manson va fi ascuns în spatele ușa camerei sale de hotel, de unde va sari – negru îmbrăcat, în plină palmă – o arma indreptata spre partea din spate a gâtului meu. Nu, se dovedește, o armă adevărată, dar suficient de realist replica pentru mine să-l salute cu o speriat coaja, „Ce naiba crezi că faci?”, mai degrabă decât tradiționale „bună ziua”. Manson râde, îmi strânge mâna și mă întreabă dacă aș vrea o bere.

Astfel începe o extrem de redirecționare oră, timp în care Manson va oferi pentru a lupta cu mine pentru a demonstra lui fizică și psihică; a întreba, în mijlocul unei discuții despre dificultatea de a întâlni idolii copilăriei și, apropo de nimic, din câte am înțeles, dacă eu sunt „un rahat de om, un scat tip”; sugerează partenerul său, fotograful și modelul Lindsay Usich – care rătăcește în camera în căutare de o băutură – expune la mine, pe motiv că „the Guardian este un important periodice”; și mă scutura în testicule.

Este dificil să lucreze dacă toate acest lucru este făcut într-un fel de spirit de colaborare – poate că el este dornic de a asigura un jurnalist merge acasă cu un incident plin de poveste, cu atât mai bine pentru a promova noul album – sau pur și simplu pentru că Manson are, în întregime înțeles, alese pentru a anima o zi lungă de interviuri cu mass-media Europene de a avea câteva băuturi de-a lungul drum. Cu siguranță, ceva în legătură cu discursul său și a mers sugerează pahar de curat vodcă în mână nu poate fi prima a zilei.

Daca e prima, atunci chiar că nu te-am deranjat. Manson este un om fascinant chiar și fără însoțire teatru. De-a lungul timpul cu el, el este diferit amuzant, eficiente, frank și absurd de auto-mythologising: „mă trezesc dimineața și îmi dau seama că eu sunt un haos. Asta e treaba mea – eu sunt un nenorocit de tornadă”, a anunțat la un moment. „Te uiți la ea, iată, ai fi fost prins în ea, lacrimile de pe acoperiș – și eu sunt din Ohio, așa că știu despre tornade”.

El este, de asemenea, ocazional, extrem de contradictorii și de neînțeles, răspunsurile lui ocolim atât de pline de off-road ca habar nu am despre ce vorbește. Într-adevăr, după ce unul deosebit de nepătruns răspuns, mă întreb dacă el e OK. „Nu știu – verificați pulsul meu”, râde el, dar e un veritabil interogare. Tatăl său, un veteran din Vietnam, a murit cu o zi înainte de acest turneu a început. Ei au fost aproape de – a lui tata va veni în turneu cu el și perechea pozat împreună pentru o uimitoare revista de Hârtie trage, ambele în plină Marilyn Manson drag. Nimeni nu ar fi dat vina pe el pentru anularea lui arată și programul de promovare a plange. El se uită îngrozit la ideea. „Tatăl meu m-ar fi urât pentru asta. El ar fi dat în pula. El ar fi vrut să fie cel mai bun am putea fi chiar acum. Asta e ceea ce m-a crescut să fie. Tata a fost un luptător, un criminal în Vietnam, dar el nu a fost un laș; el pur și simplu nu vreau să fiu aici orice mai mult. El nu a renunțat, el a vrut doar să fiu cu mama mea, și l-am respectat pentru asta. Așa că nu ar fi dor de un concert. Nu a fost ușor – a trebuit să merg să-l văd cu o săptămână înainte ne-am dus pe tur. A fost greu, dar mi-a facut mai puternic.”

În plus, el este bullishly mândru de noul său album, despre care spune că „e vorba de încredere, al naibii să crezi în tine mai mult decât oricând, care este ceva ce poate mi-am pierdut de-a lungul drumului”. El este, de asemenea, teatral furios la casa de discuri pentru sugestia de a pune o versiune cenzurată de vânzare în SUA magazine Walmart. „Se neagă legitimitatea. Dacă părinții tăi îți dau bani să cumpere o versiune curată din dosarul meu de la Walmart, ai putea la fel de bine du-te acolo, cumpara un pistol în schimb, ia în propriile mâini, să faci ce vrei.”

Asculta-l să vorbească, este tentant să se întrebe dacă el caută să revină la epoca când a fost rock Americană este inamicul public Nr. 1, principala sursă de ultraj pentru conservator organizațiile de supraveghere. E ușor să uiți cât de mult controverse Manson reușit să provoace la sfârșitul anilor ‘ 90, atunci când numele său a fost legat de 1999 masacrul de la liceul Columbine din Colorado, a căror autori au fost presupuse – în mod eronat, după cum sa dovedit – a au fost fanii.

El revine la punctul precedent. „Să le dea bani și să le facă propriile lor alegeri: arme sau înregistrări. Dacă [asasinii de la Columbine] a cumpărat doar înregistrările mele, ar fi mai bine. Anumite persoane da vina pe mine pentru împușcăturile de la școli – cred că numerele mele sunt mici, și să sperăm că ei merg pe acest disc.” Nu este clar dacă el înseamnă numere de tiruri sau oameni dau vina pe el, dar e o provocare, fie un fel. „Asta va fi o mare trage de-a citat pentru tine. Dar, sincer, Columbine era distrus întreaga mea carieră.”

Nu face o înregistrare numit Antichrist Superstar și nu te aștepți ca oamenii să te urăsc

El a fost creșterea hackles mult timp înainte de masacrul de la Columbine, totuși. În marea Britanie, 1996 descoperire album Antichrist Superstar a fost în mare măsură privită ca extrem de distractiv glam metal în marea tradiție gotic de Alice Cooper. În SUA, cu toate acestea, conservatorii religioși părea să cred că el a fost într-adevăr un fel de emisar al Satanei. O succesiune de dement jurat mărturii despre Familia Americană-ul Asociației au susținut concertele sale implicate bestialitate, satanice altare, ritual violuri și distribuția de medicamente gratuite. Unele orașe amenințat să treacă o lege care interzice-l executa pe proprietatea de stat; școlile din Florida a amenințat că va expulza elevii care au participat la spectacolele lui; statul Carolina de Sud a ajuns oferindu-i bani – 40.000 de dolari – să nu se joace acolo.

„Ei bine, m-am rugat pentru ea,” el dă din cap. „Nu faci un disc numit Antichrist Superstar și nu te aștepți ca oamenii să te urăsc. Dar am vrut să fac ceva care a făcut diferența. Am vrut să pun o adâncitură în lume, ca eroii mei: [Salvador] Dalí, Jim Morrison. Am știut că sunt oameni care ar lua-o la valoarea nominală, și că acolo au fost oameni care s-ar vedea în ea mai profund, și ar fi că dihotomie care ar duce la haos.”

După masacrul de la Columbine, haosul declansate chiar mai mult. Concertele sale nu doar a fi protestat sau au pichetat: în 2001 Ozzfest de turism, spune el, a primit zilnic amenințări cu moartea; „sute”, atunci când a jucat în Colorado. „M-aș urca pe scenă și sparge sticle de bere și m-am tăiat și du-te, ‘du-te Dracului, adu-l,’ – am cicatrice peste tot pieptul meu – pot să-ți arăt. Mi-ar sări în mulțime și pumn de oameni. Nu a fost chiar cei care au fost de vină. Dar tata mi-a dat cel mai bun sfat: Dacă oamenii sunt de gând să te omoare, fiule, nu-ți spun în avans.’ Nu, nu mi-e dor deloc. Ea a făcut toată lumea din jurul meu supărat. Și am descoperit că poliția câini sunt, de asemenea, de droguri câini. Deci, atunci când au fost amenințări cu bombă, am avut un moment foarte dificil să-mi ascund narcotice.”

Nu distruge cariera sa, așa cum pretinde el – el tot se umple arene din întreaga lume și a transformat notorietatea lui într-o carieră de actriță în serial de TELEVIZIUNE american Salem și Sons of Anarchy, jucând „un criminal și un frizer si un pedofil rasist. Typecast.”
El a constatat, de asemenea, lui fanbase se extinde în cele mai ciudate locuri, nu în ultimul rând lumea hip-hop. Gucci Mane și Rick Ross sunt fani; Lil Uzi Vert poartă încrustate cu diamante pandantiv de Manson fața lui. „Nu știu de ce rapperi ca mine, altele decât ceea ce Gucci Mane mi-a spus,” spune el. „El a spus că a fost singurul lucru care este real în rock’ n ‘roll’. Rapperii sunt hardcore si sunt reale; rock ‘ n ‘ roll este atât de păsărică și atât de jalnic. Dar nu spun că sunt cel mai real lucru din lume.” El oftează. „Oamenii spun: ‘Tu ești ultimul star rock.’ Nu spun că mi – taci, omule! N-am nevoie de rahatul asta pe umerii mei. Dar o voi lua. Va fi a mea.”

Poate că înseamnă că ești ultimul star rock care ar putea crea un fel de controverse create în anii ‘ 90? E greu de imaginat ca cineva a fost șocat de o trupa de rock acum, într-o lume când puteți vedea nimic, indiferent de cât de înspăimântătoare sau ofensator, cu un click de mouse-ului.

El dă din cap. „Știu. Destul de corect. Trebuie doar să spui ce vrei să spui cu certitudine, și să arăți bine când spui că – așa-ți faci treaba.”
Acum că controverse-baiting anti-celebritate a fost aprobat de către Justin Bieber, a 25 de ani de artă de performanță s-a încheiat în mainstream?

Dar dacă vremurile s-au schimbat, el spune că s-a schimbat, de asemenea. El a folosit pentru a fi „furios, confuz și supărat”, spune el. „Acum, cred că mă simt mai fericit. Nu, Shiny Happy people. Cred că sunt doar fericit să fiu eu însumi. Cred că acum sunt mult mai fermecător și plăcut. Am observat că te distrezi.”

Ei bine, eu sunt. E extrem de distractiv companiei.

„Și eu sunt sigur că într-un moment veți scoate pantalonii și o să te strivesc în nuci cu o sticlă de bere.”

Nu, eu spun, tu ești OK. Deci, în loc, Manson optează pentru a lua o selfie cu noi, dă-mi telefonul său (e Fierbinte Dragoste de T-Rex), strângându-mi mâna și-mi cere să scrie lucruri frumoase despre el. Desigur, am spus. „Bine,” zâmbește, inaugureaza mă afară, în coridor. „Sau voi afla unde trăiești.”