De ce muzica jazz trezește atâtea dușmănii și iubește?

muzica jazz
Pentru a comemora Ziua Mondială de jazz, BBC Cultură a cerut un iubitor și un dușman de jazz, opiniile lor cu privire la gen.Să vă rog, este critic de jazz de ziarul britanic Financial Times Mike Hobart, care amintește de prima dată când a auzit de Ray Charles în 1960. Gustul său pentru sunetul de pian și voce de acest muzician l-a determinat să se îngropa în gen. Atras de atmosfera de la primele concerte la care am participat, la Londra, Hobart-a dat minciuna la concepție clasică pe care am avut-o despre muzica din asta un adevărat profesionist trebuie să citească partituri și să învețe aceste din memorie.

„Dar muzicienii au fost la conducere, ceea ce face ca s-au dus. După ce am înțeles că a fost o improvizație: estetic colectiv de jazz care creează ordine în mișcare”, spune criticul, pentru BBC. Pentru acest iubitor de părere că muzica de jazz este un joc provocator, bogat și nesfârșit inventiv, și ca exemple, Hobart revizuire Schițe din Spania de miles Davis și Charles Mingus, doi reprezentanți celebri ai acestui gen de muzică.Pe de altă parte, criticul în paginile muzica jazz Financial Times asigură că jazz-ul este acum privit ca singura formă de artă distinct american care a reușit să oficializeze metoda lui de predare peste tot în lume. „Pot exista oameni care cred că acest lucru este negativ. Dar dacă ne uităm la cele mai bune de el, jazz-ul este o fuziune între culturi în prim-plan și este plin de energie și invenție”, concluzionează Hobart.

Muzica jazz se calmeaza

Acum, omologul său din această poziție este în cuvintele lui Justin Moyer editorialistul de la Washington Post, care mărturisește că a iubit-saxofonistul John Coltrane la punctul de a ajunge să-l urăști. Acest gen nu a fost niciodată popular, potrivit contradictor. „Nimeni nu este de cumpărare: un Fel de Albastru miles Davis, jazz album best-seller în toată istoria, a vandut aproximativ 4 milioane de exemplare în Statele unite, în timp ce Jagged Little Pill Alanis Morissette muzica a vândut mai mult de 15 milioane de euro”, explică Moyer.

Acest cronicar auzit pentru o lungă perioadă de timp, John Coltrane, el a constatat că producțiile de a doua parte a vieții de muzician nu și-au finalizat așteptările lor. În plus, poziția sa în ceea ce privește improvizația este contrar la prima la Hobart. „Uneori sunt leneș, neglijent,…. Cel puțin Bach s-a chinuit să scrie totul pe hârtie”, adaugă Moyer, care este încă în așteptare pentru jazz a devenit una dintre cele mai populare genuri de muzică din lume și puteți obține înapoi pentru a se bucura jazz de ea.